THE INVITATION, ACTIUNEA SE LASA ASTEPTATA

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Zilele trecute, dupa ce vazusem The Witcheram entuziasmat si am zis ca poate mai fac o seara misto, cu un film de groaza. N-as zice ca mi-a reusit pe cat de bine ma asteptam, insa am gasit The Invitation, un film destul de bine cotat pe IMBD, cu nota 6.7,  dar si pe mai multe site-uri de critici de filme, un thriller simplu construit, dar intens.

the invitation

  Filmul are in centru povestea a doi fosti soti care cu 2 ani in urma traisera drama pierderii fiului lor. Fara sa fi pastra legatura in tot acest timp, Will primeste din senin o invitiatie la cina din partea fostei sotii, foarte formala, la care participa prietenii lori comuni, dar si noul sot al acesteia.

  Ciudatel inca din trailer, filmul debuteaza cu o reuniune stangace, cu replici un pic fortate si o curtoazie deloc pe placul lui Will, suspicios si aproape paranoic, nepregatit inca sa infrunte realitatea pierderii fiului lor. Atmosfera devine din ce in ce mai incordata pe masura ce lucrurile par sa degenereze spre o cadere nervoasa a lui Will, amplificata de socul revenirii in casa in care locuise pana nu demult, dar si de comportamentul suspicios gazdelor. Scopul „ascuns” al invitatiei pare sa-i scape ui Will, iar cei doi oaspeti necunoscuti, prieteni ai lui Eden si noului sot, amplifica angoasa acestuia.

  Eden, sotia lui Will, imi pare un pic artificiala, insa Logan Marshall-Green isi interpreteaza rolul intr-un mare fel, desi nu reusesc sa imi dau seama daca replicile sunt pe alocuri cretine sau genul de apropiere dubioasa intre ei si vechii lor prieteni e un pic diferita de modul in care obisnuiesc oamenii sa se poarte prin zona noastra:)

  Filmul e placut si chiar te surprinde, scenariul este unul original si as strica povestea daca as da mai multe detalii despre actiune, cert este ca mi-a parut ca distractia incepe un pic cam tarziu, e putina, dar si de slaba calitate. Ramai insa in tensiune pana la final, care din punctul meu de vedere e interesant, desi ridica semne de intrebare si e putin improbabil.

 Foarte bun imi pare si noul sot al lui Eden, care ascuns sub masca unei generozitati desavarsite, scapa pe alocuri indicii ce confirma suspiciunile lui Will, dar intr-un mod in care regizorul aseaza noi necunoscute intr-un puzzle tensionat.

  Merita vazut in special datorita ideii originale si interpretarii paranoice, plina de surprize. Sunt de asemenea curios cum ar reactiona oricare dintre noi pus intr-o situatie de genul asta:)

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.