BICICLETA DOPATA

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   Nu ma uit prea des la ciclism, si nici nu stiu foarte multe lucruri despre ciclism, insa poti vedea cu ochiul liber ca efortul depus de oamenii aia acolo e incredibil si nu de putine ori se intampla sa auzi ca nu stiu ce ciclist e suspect de dopaj, sau chiar e dovedit ca dopat. Probabil cel mai cunoscut caz de dopaj din acest sport este cel al lui Lance Armstrong. Stirea asta de dopaj mi se pare insa din filmele cu prosti:))

   Femke Van den Driesshe, o ciclista belgiana de 19 ani e acuzata ca „si-a dopat bicicleta”:)))) N-a reusit sa dea pastile la bicicleta, cum dai la cal  apa cu galeata, dar a fost prinsa inainte de inceperea cursei cu un mic motor electric, ascuns in bicicleta. Daca despre genul asta de frauda tehnologica existau doar zvonuri, iata ca sunt confirmate:) Ce mi se pare si mai misto, este explicatia ciclistei, care spune ca de fapt bicicleta nu era a ei, era a unei prietene, dar au facut „aia de la tehnic” o eroare, au curatat si pregatit de cursa bicicleta gresita:)))

bicicleta-dopata

   Un comunicat de presa lamureste oarecum lucrurile, insa nu ofera prea multe informatii suplimentare sau fotografii ale ingineriei :))

   „Acea bicicletă a fost scanată cu ajutorul unui nou test prin rezonanţă magnetică efectuat în acest an de către UCI. (…) A fost vorba de un motor Vivax ascuns cu bateria sa în tubul şeii, controlat de o telecomandă Bluetooth aşezată sub ghidolină”, a explicat comunicatul.

     Pentru frumoasa smecherie, ciclista a primit o suspendare de 6 ani si o amenda de aproximativ 20.000 USD, ceea ce cred ca e posibil sa ii incheie cariera in ciclism.

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.