THE FINEST HOURS, BUN DE WEEKEND

Share on Facebook10Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Mie imi plac in mod deosebit filmele inspirate din realitate, in primul rand din cauza ca iti trezesc o emotie aparte si un respect pentru oamenii care fac ceva demn de realizat un film dupa faptele lor, dar si din cauza ca de cele mai multe ori realitatea bate fictiunea. Abia la sfarsitul filmului am observat insa ca acesta e inspirat din realitate, lucru care m-a facut si mai mult sa-l apreciez, dar si sa inteleg unele aspecte ale filmului. Mi-a placut filmul, insa la o privire mai atenta, ii lipseste cate ceva:)

the-finest-hours1

 The Finest Hours il are in centru pe Bernie Webber, un tanar memebru al pazei de coasta din Cape Code, Massachusetts, care in timpul unei furtuni puternice, este trimis de superiorul sau in larg, pentru a salva supravietuitorii unui petrolier rupt in doua de valurile uriase, intr-o misiune ce pare sinucigasa. Cu o barca foarte mica si cu inca 3 membrii in echipaj, Bernie porneste intr-o misiune de salvare istorica. Mi-au placut foarte mult efectele speciale, dar si prima parte a filmului, in care micuta echipa de temerari se lupta cu valurile, dar la un moment dat actiunea intra in linie dreapta si devine previzibila.

 Daca ma intrebi pe mine tocmai asta este problema, ca filmul este concentrat pe personaje, mai exact pe Bernie si unul din membrii echipajului petrolierului, in loc sa se concentreze pe situatiile incredibile in care acestia sunt pusi, pe drama celor aflati in pericol, dar si pe usurinta cu care Bernie accepta regulile, desi se afla in fata mortii. Ce mi se mai pare de asemenea putin probabil, desi este clar ca lucrurile s-au intamplat exact asa, este calmitatea cu care acestia par sa se indrepte catre un final previzibil. „The Guardian” e un film bun cu o tema asemanatoare, cu o actiune construita in jurul personajelor, daca il stiti, o sa intelegeti mai bine ce vreau sa zic.

  E ceva de genul „Domne stati linistiti, filmul e facut dupa fapte reale, n-are ce sa se intample rau, ca altfel nu-l faceam!” Mi se pare la fel de neinspirata indreptarea atentiei catre sotia lui Bernie, Miriam, ale carei actiuni nu se potrivesc cu situatia:)) In afara de prestatiile celor doua personaje in jurul carora se invarte actiunea, prestatiile actorilor mi se par slabe, iar pe alocuri gasesti texte de-a dreptul idioate.

 Povestea pe care o prezinta filmul este insa una extraordinara, dar povestita intr-un mod sec, e practic o insiruire de fapte decat de emotii, pentru ca astia par ai dracului de siguri pe ce fac, desi pariez ca nu era chiar asa:) Lipsesc momentele de panica totala in care cred ca s-au aflat oamenii aia in realitate:) Cred si ca ca unele lucruri nu s-au intamplat chiar asa, dupa cum o sa vedeti si voi, e greu de crezut ca Bernie asta era chiar asa haiduc:))

   Filmul e bun si mi-a placut, insa m-as fi indreptat mai mult catre drama celor 32 de oameni aflati in pericol, decat pe povestea lui Bernie, desi curajul de care a dat omul dovada e cu totul iesit din comun. E un film bun de vazut cu familia, te emotioneaza, si te face sa apreciezi oamenii hotarati, ce-si pun in pericol viata pentru ceilalti.

Share on Facebook10Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.