DEADPOOL E BUN, DAR PUTIN SUPRAEVALUAT

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Cautand temeinic, asa cum fac de fiecare data cand vreau sa vad un film, aseara am dat de Deadpool. Cum sunt amator de filme cu super-eroi, in special Marvel, dar si pentru ca era foarte bine cotat pe IMDB, am zis ca merge. Din punctul meu de vedere, cand un film este cotat cu 8.3 pe IMDB din 340.000 voturi, trebuie sa fie al dracului de bun. Ryan Reynolds imi place de asemenea, asa ca n-avea cum sa nu fie bun:)

deadpool

 Ei bine, filmul este intr-adevar bun, insa imi pare putin supraevaluat, cum observ ca se tot intampla in ultima perioada cu filmele cu eroi Marvel, mai ales datorita fanilor inraiti si consumatorilor de benzi desenate. Cine a vazut X-Men Origins : Wolverine si inca si-l aduce aminte de acolo va avea impresia ca e vorba de doua personaje diferite. Cel putin Wade Wilson, interpretat de acelasi Ryan Reynolds si in Wolverine, nu era asa de amuzant. Deadpool nu se incadreaza in tiparul obisnuit al filmelor cu super-eroi, ceea ce il face probabil sa fie atat de apreciat.

 Ce-mi place la film este ca te arunca direct in mijlocul actiunii, iar mai apoi te duce inapoi in timp, de la inceputul povestii lui Wade, un fost soldat, actualmente un fel de „mercenar de cartier”, a carui poveste de dragoste inceputa odata cu intalnirea Vanessei capata o turnura dramatica. Nu o sa ofer prea multe detalii despre poveste, pentru ca mi se pare o tampenie sa stii lucrurile astea inainte de a vedea filmul. Se folosesc camere din fiecare unghi, se folosesc tehnici foarte interesante de slow-motion, fast-forward si flash-back, facand actiunea mult mai spectaculoasa.

 La fel de mult imi place si umorul lui Deadpool, care face din drama sa o comedie, insa pe alocuri este fortat si capata note de penibil, dar cam asta e ideea, ca omul nu se putea abtine sa nu fie dobitoc. Asocierea cu X-Men il face anti-eroul perfect si desi amuzanta pe alocuri, nu mi se pare insa cea mai fericita, dar sunt convins ca il vom regasi pe Deadpool in viitoarele filme din seria X-Men. Deadpool imi pare ca merge pe linia umorului din Iron Man, dar mult mai „murdar” si in cantitati mult mai mari:)

  Personajul negativ din Deadpool imi pare si el binisor ales, insa puterile lui sunt idiot alese daca m-ai intreba pe mine. Foarte putine filme reusesc sa aduca in prim-plan un personaj negativ bun, iar Deadpool este pe undeva pe la mijloc. Firul povestii imi pare de asemenea putin idiot, insa de inteles avand in vedere situatia lui Deadpool.

  In concluzie, Deadpool e o comedie foarte buna (n-am mai ras de mult asa), cu actiune si efecte speciale foarte misto, cu personaje pe gustul meu, cu un umor si un sarcasm ce as vrea sa-l vad in mai multe filme, insa nicidecum nu mi se pare ca merita nota 8.3 de pe IMDB, ceea ce il face sa fie in top 250 all time al IMDB. Merita probabil nota asta daca ai 15 ani si adori combinatia dintre Iron Man si Kick Ass:) E bun filmul, glumesc:)

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.