CUM CHELTUI MAI PUTIN LA PARIS

Share on Facebook75Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Zilele trecute am facut o estimare a bugetului, dar v-am dat si detalii legate de preturile pentru mancare, transport, dar si obiectivele turistice. E foarte important sa fii informat cu privire la locul in care mergi, pentru ca de cele mai multe ori economisesti bani si timp, care pana la urma inseamna tot bani. Cum orice economie e foarte importanta in ecuatie, ai mai jos o lista cu cateva lucruri care te vor ajuta sa scapi mai putin sifonat.

 1.Intrarea la Luvru, dar si la celelalte muzee este gratuita in prima zi de duminica a fiecarei luni. Doar intrarea la Luvru costa 15 Euro, adauga costul intrarilor celorlalte muzee la care ti-ar placea sa ajungi si o sa vezi ca treaba asta te scapa de o cheltuiala consistenta. O zi dedicata muzeelor iti poate scoate o gramada de bani din buzunar.

20160616_174037

 2.Fa-ti abonament pe 3-4 sau 5 zile pentru mijloacele de transport in zonele 1-3. Poti folosi metroul, dar si celelalte mijloace de transport in toata zonele de interes pentru turisti. Abonamentul se poate achizitiona de la orice automat de bilete, din statii si costa 25 Euro/3 zile (o singura calatorie costa 1.8 Euro) si se poate plati cu cardul. Distantele sunt foarte mari, asa ca vei economisi bani si timp.

3. Viziteaza cat mai multe obiective turistice gratuite. Exista o multime de obiective turistice pentru care nu se plateste intrare. La Notre Dame si Basilica Sacre Coeur nu platesti intrare, cum de altfel nu platesti in cele mai multe dintre biserici. Parcurile si gradinile sunt de asemenea fara taxe de intrare: Le Jardins de Tuileries si Gradinile Luxembourg merita cu siguranta vazute.

20160614_121223

20160615_132913

ATRACTII GRATUITE : ATELIER BRANCUSI SI MUZEUL DE ARTA MODERNA! NU TREBUIESC RATATE! 

4. Achizitioneaza Paris PassFolosind Paris Pass ai acces la peste 60 de obiective turistice, sarirea cozii la obiectivele turistice de interes, dar si acces la mijloacele de transport. Costul pe 3 zile in acest moment, in care este reducere de 15%, este de 143 Euro, asa ca ar trebui sa-ti faci destul de bine calculele inainte de achizitie, pentru a vedea daca obiectivele pe care vrei sa le vezi se afla in lista, dar si daca achizitia este rentabila.

economiseste-la-paris.1jpg

5. Cauta din timp restaurante in zona in care esti cazat si stai departe de aglomeratie. Evita locurile foarte aglomerate, sau de ce nu, cauta restaurante in zona in care esti cazat, vei economisi ceva bani. O masa in zonele foarte aglomerate poate sari de 30 Euro. Nu strica sa consulti meniurile inainte de a comanda! Apa e gratuita la toate restaurantele, iar alcoolul este de fel foarte scump.

6. Foloseste AirBnb. Rezervarea pentru Paris am facut-o prin AirBnb, iar costurile au fost cu mult mai mici decat daca stateam la hotel sau hostel. Verifica rating-ul gazdei si asigura-te ca poti respecta regulile casei. De asemenea as verifica daca exista acces facil la mijloacele de transport, e foarte important sa nu pierzi timpul alergand pe strazi aiurea.

  Exista numeroase alte modalitati de a economisi bani, dar am ales sa ma limitez la cateva esentiale. Daca imi aduc aminte si altceva, completez imediat. Daca poti sa dai o mana de ajutor, iti sunt recunoscator.

  Spor la calatorit!

 

Share on Facebook75Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.