EYE IN THE SKY, UN FILM EXCELENT

Share on Facebook15Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

 Vine weekend-ul si toata lumea asteapta sa mearga pe stranduri si piscine, insa in caz ca e prea cald, un film la racoare, e tot ce trebuie. Am o recomandare de film pentru tine. Acum 2 seri am vazut EYE IN THE SKYMi-a atras atentia ca filmul e foarte bine cotat pe IMDb, are o nota de 7.4 , dar si faptul ca filmul e construit in jurul unei situatii de criza, mai exact a unui atac terorist iminent.

 Personajul central este Katherine Powell, interpretata de Helen Mirren, colonel in armata britanica, aflata la comanda unei divizii anti-tero secreta. Actiunea se declanseaza in momentul in care o misiune de supraveghere si capturare a 3 teroristi aflati in Nairobi pentru a recruta doi noi adepti, surprinde pregatirea unui atac terorist.

 Noua situatie necesita interventie imediata, lucru care imparte factorii de decizie implicati in doua tabere. Transformarea misiunii de capturare intr-una de eliminare a tintelor cu o racheta, naste nu doar probleme de etica, ci si de diplomatie si politica. Ce pare sa tina insa tensiunea in aer este problema asumarii deciziei si consecintelor. Situatia devine si mai complicata in momentul in care in zona ce urmeaza sa fie lovita de racheta apare o fetita ce vindea paine, lucru care ridica noi probleme de morala. Dincolo de asumarea deciziei, presiunea cea mai mare este resimtita de pilotul dronei (eye in the sky – de unde si numele filmului), situatie foarte inspirat surprinsa.

 Apare un conflict emotionant ce pune in balanta viata unui copil cu riscul pierderii a zeci de vieti. Decizia pusa sub semnul intrebarii pana in ultimele momente ale filmului genereaza un final tensionat, despre care nu o sa scriu insa mai nimic.

eye-in-the-sky

  Filmul debuteaza foarte interesant si panta foarte abrupta pe care urca odata cu interceptarea atacului terorist in desfasurare naste tensiune si dramatism, insa la un moment dat pare cam tras de par. Te tine totusi cu sufletul la gura pana in ultimul moment, fiind foarte interesanta lupta dintre etica si necesitatea indeplinirii obiectivelor militare.

  Poate o singura viata sa puna in balanta siguranta celor multi ? Spune-mi si punctul tau de vedere, chiar e greu de imaginat cum ar reactiona o persoana normala in fata unei astfel de decizii

Share on Facebook15Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.