8 MARTIE LA ROMA, 100 EURO – PLECARE DIN BUCURESTI

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

     Desi e cam devreme sa faci planuri pentru 8 martie, pot sa-ti spun sigur ca asta e solutia, daca vrei sa te bucuri de un concediu linistit, la preturi mici. Tot in felul asta reusesti sa mai pui ceva bani de-o parte, dar sa te mai si documentezi intre timp, sa stii exact ce trebuie facut la fata locului, astfel ca poti folosi la maxim timpul petrecut la destinatie. Eu am fost la Roma undeva in noiembrie, iar temperaturile au fost excelente, plus ca in orasele foarte aglomerate prefer tot timpul sa merg in extrasezon, scap cu nervii intacti. Asadar, in martie as zice ca e bine:)

    Dupa o cautare scurta, am gasit pentru perioada 8-11 martie 2017 biletul de avion la pretul de 148 lei, direct pe site-ul Wizz Air, cu plecare din Bucuresti (o sa caut si din Craiova), in conditiile in care esti membru Wizz Discount Club. In euro asta ar insemna undeva la 33 Euro, ceea ce mi se pare rezonabil. Poti sa gasesti cu siguranta si bilete mai ieftine, dar gasesc in asta vreo smecherie.

bilet-roma-1

bilet-roma-2

   Orele de zbor sunt rezonabile, astfel ca te poti bucura la maxim de toate cele 3 zile, ramane doar sa acorzi putina atentie plecarii. O varianta, ca sa stai linstit, este sa iei un taxi pana la Ciampino, costa 40 de Euro, fara sa mai depinzi deci de orarul autobuzelor. Impartit la 4, nu e mare lucru, dar macar stai linistit.

    In ce priveste cazarea, variantele sunt multiple si variaza in functie de de cat sunteti de pretentiosi, de pozitionarea hotelului si nu in ultimul rand de modalitatea de plata aleasa. Personal as opta pentru o varianta de plata cu posibilitate de anulare, insa pretul este mult mai mic in cazul platilor nerambursabile. Recomand Booking, sunt incredibil de multe oferte, asa ca s-ar putea cu usurinta sa gasiti variante chiar mai bune decat ceea ce am gasit eu.

   Am gasit o varianta foarte buna, atat din punct de vedere al conditiilor, pretului platiti, dar si al pozitionarii. Pentru cele 3 nopti de cazare la Hotel Alius platiti 624 lei, aproximativ 138 Euro. Hotelul e destul de aproape atat de gara (nu incat sa reprezinte un deranj) dar si de cateva din obiectivele turistice majore, precum Piata Spaniei, Piata Venetia, dar si Fontana di Trevi. De la Gara Termini puteti foarte usor sa luati mijloace de transport in orice directie.

hotel-roma-2

hotel-roma-1

hotel-roma-3

     La un calcul scurt, toata treaba costa putin peste 100 Euro. Nu mi se pare deloc mult, plus daca esti mai darnic de fel, s-ar putea ca un cadou de 8 martie sa te coste la fel, poate chiar mai mult. Se poate observa de asemenea ca diferenta de pret difera foarte mult in functie de modalitatea de plata aleasa, asa ca as recomanda in acest caz sa platiti integral, daca sunteti convins ca nu intervin schimbari in program:)

    O sa incerc sa fac o lista scurta cu ce puteti face la Roma, poate dau o mana de ajutor cuiva. Pana atunci tineti minte ca e foarte important sa luati biletele atunci cand le gasiti ieftine, treaba se schimba rapid.

      Spor la calatorit!

      sursa foto coperta : lonelyplanet.com

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.