THE INFILTRATOR SI CAPTAIN FANTASTIC, DOUA FILME BUNE

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

    In ultimele doua zile, cum vremea nu a fost cea mai buna, dar si fortat oarecum sa stau in casa, am inceput sa revin la obiceiurile de iarna, asa ca inainte de somn, bag un film. Am vazut doua filme bune : Captain Fantastic si The Infiltrator. Desi n-au bugete si incasari incredibile, filmele sunt foarte bine cotate pe IMDb, 8 si  7.1. Amandoua sunt din 2016 si au la baza povesti si prestatii actoricesti de cea mai buna calitate. O sa incerc pe scurt sa va spun cate ceva despre fiecare.

   Incepem asadar cu Captain Fantastic, fiind si primul film vazut. Cu Viggo Mortensen in rolul principal, tata a 6 copii, care incearca, impreuna cu sotia sa, sa-si educe copiii acasa, departe de asa-zisele „valori” ale societatii occidentale (considerata fascista de Ben) filmul surprinde o tema foarte la moda in societatea americana, respectiv homeschooling-ul, si nu ala propus de Dragos Bucur.

captain-fantastic-1024x609

    Ruperea de lumea „civilizata” si  supravietuirea pe cont propriu, intr-o cabana, reprezinta nu doar o provocare in privinta educatiei, ci si a pregatirii fizice, in viziunea lui Ben. Dezechilibrul intervine in momentul in care sotia lui Ben moare, iar contactul cu lumea „reala” ridica piedici seriose celor 6 copii crescuti departe de normalitatea americana. Povestea, desi tragica, surprinde pe alocuri situatii foarte amuzante. N-o sa va spun mai multe, s-ar pierde exact ce e mai frumos din film. Daca esti amator de filme cu supravietuitori, Captain Fantastic este exact ce trebuie. Viggo Mortensen, pe care ma obisnuisem sa-l vad in alt gen de fime, e genial, la fel si fetita care o interpreteaza pe Zaja, Shree Crooks.

    Al doilea film, The Infiltrator, un film inspirat de o poveste reala de la mijlocul anilor ’80, surprinde din perspectiva unui agent sub acoperire,  incredibila lume a traficului columbian de droguri, aflata in plina expansiune in Statele Unite . Desi subiectul este destul de exploatat in zilele noastre, The Infiltrator expune un subiect un pic diferit de violenta extrema din lumea drogurilor, pe care o regasim sub o forma sau alta in mai toate filmele de acest gen, si anume schema de spalare a banilor proveniti din vanzarea de droguri. Sub acoperirea unui om de afaceri cu conexiuni foarte puternice, care poate facilita spalarea acestor bani, Mazur patrunde in lumea traficului de narcotice de cel mai inalt nivel.

the-infiltrator1

   Schema colosala de spalare a banilor proveniti din droguri, cu radacini in cele mai prestigioase institutii bancare din lume, dar si eforturile lui Robert Mazur, interpretat de Bryan Cranston (vezi Breaking Bad) in incercarea de a-si proteja identitatea, pe masura ce urca in ierarhia jucatorilor din traficul de narcotice, este expusa in cele mai mici amanunte. Modul de operare al mafiei drogurilor columbiene, desi este pe cat de simplu, pe atat de brutal, este pana la urma afectat de conexiunile si afinitatile dintre oameni.

    Aparenta lipsa de actiune, face filmul plictisitor, ba chiar spre final imi pare un pic dubioasa prezentarea aleasa, filmul mi-a placut insa foarte mult, mai ales pentru ca tensiunea indusa de incertitudinea acoperirii agentului te tine in atent. La fel de mult mi-a placut si partenerul lui Mazur, dar si Robert Alcaino, unul dintre capii retelei, personaj interpretat de Benjamin Bratt.

Ambele filme mi-au placut si merita vazute, poate un pic mai mult Captain Fantastic, din cauza temei mai aproape de problemele omenesti, motiv pentru care ti le recomand, in caz ca esti nehotarat si cauti un film bun.

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.