FREE STATE OF JONES, UN FILM BUN

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Free State of Jones, un  film vazut dupa vreo doua amanari, pentru ca imi aduceam aminte seara prea tarziu:)) In ultimi ani, Matthew McConaughey a jucat in cateva filme excelente, asa ca imi faceam sperante ca filmul sa fie bun. Desi nu prea avea cum sa nu fie, pentru ca nota filmului este de 6.9 pe IMDb, se mai intampla sa ai surprize, de cele mai multe ori neplacute.

free-state-of-jones

   Filmul este inspirat dintr-o poveste reala, petrecuta in timpul razboiului civil, poveste ce-l are in centru pe Newton Knight, un dezertor din armata confederata, care intors acasa datorita convingerilor sale privind libertatea si conditia omului de rand, se instaleaza treptat in fruntea unei mici armate de dezertori, sclavi si oameni de rand nedreptatiti de confederati.

  Temele in jurul carora este construit filmul sunt conditia omului de rand, sclavia, rasismul, dreptul la libertate si segregarea. Aceste teme sunt abordate intr-o maniera simpla, directa, pe intelesul tuturor, maniera chiar brutala pe alocuri, insa din punctul meu de vedere asta este si farmecul filmului, probleme reale vazute din perspectiva omului de rand.

  Sclavia, protejarea bogatilor si segregarea fiind probleme cu care omenirea inca se confrunta. Adesea sunt introduse franturi dintr-un proces desfasurat 85 de ani mai tarziu, care te vor pune pe ganduri cand vei realiza cat de putin evoluase lumea si cat de cretin gandeau oamenii albi.

  Lupta cu sistemul si armata confederata, purtata in maniera Robin-Hood, modul in care se sacrificau oamenii pentru lucruri care astazi sunt drepturi, dar si carisma lui Newton aflat intr-o lupta personala cu conducatori ai armatei confederate, te vor tine mai tot timpul cu sufletul la gura. Adesea filmul e un pic lungit, dar nu area prea multe parti trase de par:)

    Mie mi-a placut, motiv pentru care il recomand:) Merita doua ore!

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.