BILETE SAGRADA FAMILIA SI BARCELONA TRAVEL CARD, UN PIC MAI IEFTINE ONLINE

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   Mai e putin pana la plecare, asa ca ma aflu pe ultima suta de metri cu pregatirile. Am facut o lista cu obiectivele pe care vreau sa le vad, am o lista micuta si cu cateva restaurante si baruri din apropierea hotelului, trecem la faza de informare temeinica si scurtare a timpilor:)

   Un aspect foarte important al fiecarei calotorii este cu siguranta timpul, si aici ma refer la timpul pierdut din cauza ca nu esti informat. Pe langa faptul ca o informare temeinca te ajuta sa economisesti de cele mai multe timp si implicit bani, confortul resimtit in momentul in care esti stapan pe tine te ajuta sa te bucuri la maxim de vacanta.

    Asadar, ca sa scurtam din timpii de asteptare si poate un pic si la bani, m-am ocupat inainte de plecare de doua aspecte:

1. Biletele pentru Sagrada Familia. Am luat biletele de pe site-ul oficial, mai exact sagradafamilia.org . Daca ai sub 30 de ani, biletele standard, fara ghid costa 13 Euro. In functie de tipul turului dorit, preturile ajung la aproape de 30 de euro/persoana. In momentul achizitiei biletului, ai posiblitatea sa selectezi data si ora la care vrei sa vizitezi Sagrada Familia. Plata se face doar cu cardul, imediat printezi biletul si primesti un email cu link catre bilete. Este recomandat sa iti rezerzi macar o ora pentru vizita. Achizitia biletelor dureaza foarte putin si este foarte simpla. Pe bilet iti este indicat ora, dar si poarta de intrare.

2. Barcelona Travel Card (Hola BCN). Acest tip de card iti permite utilizarea nelimitata a oricarui mijloc de transport, pentru o perioada de 2-5 zile, in functie de selctia ta. In cazul achizitiei online beneficiezi de o reducere de 10%. Costul unui card de transport pentru o perioada de 72 de ore este de 19 Euro. Plata se face doar cu cardul, iar imediat dupa efectuarea platii, primesti in email un voucher in baza caruia poti ridica Travel Cardurile. Cardurile se ridica de la automatele de tichete din orice statie de metrou. Nu cred ca poate sa fie foarte complicat, dar ramane de vazut:)

   Puteti folosi cardul pentru a ajunge de la aeroport in oras, calatoria dureaza aproximativ o ora. Daca nu sunteti foarte grabit sau foarte comod, economisiti banii care i-ati cheltui pe taxi. Tarifele taxiurilor sunt de cel putin 1 Euro/km, in functie de perioada in care calatoriti (in weekend, sau chiar si in zilele normale, dupa ora 20:00 tarifele sunt ceva mai mari).

   Nu e nevoie sa faci calcule prea elaborate ca sa iti dai seama ca atat biletele la Sagrada Familia, cat si Travel Cardurile te ajuta sa econmisesti si timp si bani. Sumele poate nu sunt foarte mari, dar daca economisesti un minim de 20 de Euro, tocmai ai reusit sa-ti platesti consumatia dintr-un bar. Bine gandit, bine lucrat!:)

    Spor la calatorit!

sursa foto : wallpapercave.com/barcelona-city-wallpapers

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.