„CRESTINUL ELECTRONIC”

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Ca in multe alte orase europene , Barcelona are cateva biserici gotice splendie. Asa cum facusem planul, aveam de gand sa ajung la Sagrada Familia si la Catedrala Barcelona, dar mergand la pas prin Barcelona, am mai dat de cateva , la fel de frumoase. Cea mai cunoscuta si cea mai vizitata dintre ele este Sagrada Familia, in mod clar, dar atat Catedrala Barcelona cat si Basilica Santa Maria del Mar sunt superbe din punct de vedere arhitectural.

   Dar nu despre asta voiam sa va scriu. Am vazut o chestie care mi se pare maxim de amuzanta.

  Mai exact, in Catedrala Barcelona, exista un dispozitiv ingenios de luat banii crestinului, asta ca sa nu zic fraierului. Ce fel de dispozitiv ? Nici nu stiu cum sa ii zic, cert e ca pe un suport de lemn sunt asezate vreo 100 de „lumanari electronice”, care se aprind in momentul in care bagi bani. Ba cate de tare e asta ? 20 de centi, 2 lumanari, te-ai scos, se vede usor in pozele de mai jos.

 Cred ca treaba asta mizeaza mai mult pe curiozitatea vizitatorilor. Oricum metoda imi pare mult mai de bun simt, daca o compari cu practicile barbare de genul acatiste cu preturi de asigurari pe viata, preoti care bat din usa in usa si catedrale construite cu bani despre cheltuiala carora nu stie nimeni nimic. Directia in care ne indreptam e amuzanta rau:)

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.