Lisabona, preturi transport si mancare

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

    Lisabona este una dintre cele mai in voga si mai accesibile capitale europene, asa ca n-ar trebui sa fiti surprinsi daca o gasiti in mai toate pozitiile fruntase ale topurilor destinatiilor de calatorie. Clima blanda, iesirea la ocean si preturile ceva mai mici decat in multe alte capitale europene ar trebui sa te convinga sa treci aceasta destinatie in bucket list. Chiar si asa, n-am intalnit prea multi romani la Lisabona, insa lucrurile sunt cu siguranta pe cale sa se schimbe, intrarea Wizz Air in peisaj va aduce probabil zboruri ceva mai ieftine decat TAP.

   Hai sa trecem insa la ce ne intereseaza pe noi si anume informatiile clare privind costurile de transport, mancarea, obiectivele turistice si asa mai departe.  In acest articol o sa scriu informatii generale privind costurile cu transportul si mancarea. Intr-o alta postare o sa scriu despre Lisabona Card, dar si despre cateva restaurante simpatice in care am mancat.

  PRETURI BILETE DE AVION SI TRANSPORT IN LISABONA

   Pe mine m-a costat biletul de avion 550 lei, Wizz Air, fara niciun fel de bagaj, am calatorit ca de obicei cu rucsacul, dar cred ca pentru 4 nopti esti la limita cu bagajul. Am luat biletul cu mai bine de 3 luni inainte de plecare. Cu o luna inainte de plecare biletul costa aproximativ 220 Euro. Daca iti faci bine temele, s-ar putea sa gasesti biletul chiar la 100 Euro, mai jos n-am prea vazut, in toata perioada in care am urmarit preturile.

  Transportul de la aeroport in oras si invers se poate face cu metroul, pe linia verde. La intoarcerea catre aeroport, metroul va lasa in fata Terminalului 1. Pentru a ajunge la Terminalul 2 nu trebuie sa intrati in Terminalul 1, in stanga intrarii este un autobuz care va duce gratuit la Terminalul 2. In cazul in care aveti bilete de la Wizz Air, acestea trebuiesc printate in aeroport la un punct de check-in Wizz Air, nu puteti folosi biletul in format electronic, pe aeroportul din Lisabona nu este acceptat acest lucru. Incercati sa tineti cont de asta, economisiti ceva timp. 

  Pe tot parcursul sejurului Google Maps a mers fara cusur. Un bilet costa 1.45 Euro, prima data trebuie sa platiti si 0.5 Euro pentru cartela refolosibila. Exista posibilitatea sa cumparati bilet pentru 24 ore, costa 6 Euro, sau Lisboa Card. In cazul tramvaielor cel mai ieftin bilet este 1.9 Euro, dar poate sa creasca pana la 2.9 Euro in cazul celor electrice sau chiar 3.7 Euro in cazul funicularului. Mult al dracu!

  Nu incercati sa ajungeti de la aeroport in oras cu autobuzul daca ajugeti la ora 16-17:00, noi ne-am dat jos din autobuz dupa 45 de minute in care am parcurs cativa km, apoi am luat metroul, am dat si 1.85 Euro degeaba pe biletul de autobuz.

   La fel de important este ca la intoarcere sa aveti in vedere ca metrourile catre aeroport sunt foarte aglomerate la orele pranzului, asa ca n-ar strica sa va rezervati macar o ora si jumatate pentru drumul pana la aeroport.

  Recomandarea mea este ca in cazul in care ajungeti dupa ora 14:00 la aeroport sa cumparati in prima zi un bilet separat iar apoi sa cumparati Lisboa Card, include transportul pe orice mijloc de transport operat de Carris, inclusiv tramvaiele electrice, funicularele care altfel sunt foarte scumpe, precum si trenurile catre Cascais si Sintra. De asemenea, include gratuitati si reduceri in puncte de interes in care de cele mai multe ori ajungeti oricum. O sa vorbesc despre Lisabona Card intr-o postare separata, sunt mai multe de spus.

PRETURI MANCARE IN LISABONA.

  Dupa ce luna trecuta la Barcelona orice masa costa aproximativ 30-40 de Euro/2 persoane, asta daca stateai pe burta sau mancai meniu turistic, in Lisabona situatia e cu totul alta. O masa costa in general in jur de 25 Euro/2 persoane, cu tot cu bauturi. Pentru 4 persoane am platit in permanenta 50-60 euro, intr-o singura seara am fost intr-un local in care se canta fado, si cu o sticla de vin verde alaturi de mancarea ceva mai feng-shui, am platit 80 Euro. E decent, zic eu. Mancarea este foarte buna, gasesti peste tot fructe de mare proaspete, la fel si peste. Unele localuri au meniuri turistice la 10-12 Euro, care sunt cat se poate de bune si de consistente. In pozele de mai jos aveti un astfel de meniu.

 De 2 ori am mancat la un restaurant all you can eat cu specific chinezesc, se numeste Wok, se afla exact in stanga celebrului lift Santa Justa. Mancare buna, multa si ieftina… Boierie. Localul nu este prea pretentions, dar nu pentru asta ne aflam acolo. Un meniu costa 9 Euro, mancai pana te lua smurdul.

  O friptura costa in general in restaurant in jur de 10-12 Euro, o salata 3-5 Euro, un desert in jur de 3 Euro. Fructe de mare sau peste 8-12 Euro. In zonele foarte turistice treaba se schimba, asa ca verificati meniurile inainte de a intra, nu e nicio rusine.

 O bere draft mare costa in general in restaurante  si baruri intre 1 si 5 Euro, in functie de locul in care mergi. Un pahar de vin 3-4 Euro. In Bairro Alto, unde sunt jdemii de baruri gasesti fara probleme bere mare la 1 Euro. Cu 1.5 Euro bei o bere si un shot. Tot aici cu 6 Euro bei un cocktail de 0.75 l. Pe scurt, daca iesi la baut cu 10 Euro te intorci rupt de beat si iti ajung banii si de intoarcere. Incearca sa faci treaba asta in Romania, daca iti iese anunta-ma si pe mine cum reusesti.

   In restaurante sau baruri normale o bere costa 3-5 Euro, iar o sticla de vin costa in jur de 15 Euro.

  Dimineata poti manca fara probleme in patiserii, care au in general cateva tipuri de sandvisuri si multe produse de patiserie dulci pe baza de oua. O cafea costa in general 0.6-0.8 Euro (ai citit bine!), o gogoasa sau pastel de nata in jur de 1 Euro, iar sandvisurile 2-3 Euro. Cu 10 Euro pacalesti foamea doua persoane fara probleme.

  Cam astea ar fi cateva informatii generale privind preturile la transport, mancare si bautura, insa urmeaza cateva articole cu cateva locuri frumoase in care am mancat, asa ca ramaneti pe faza!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.