MERITA SA IEI LISABONA CARD ?

Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  De fiecare data cand faci planul pentru un city-break de minim 3 zile, ar trebui sa iei in calcul faptul ca de obicei in marile orase europene exista solutii turistice, ceva in genul City Pass, ce integreaza atat servicii de transport cat si gratuitati sau reduceri la obiectivele turistice de interes major. Ei bine, la fel se intampla si in cazul Lisabonei, unde avem posibilitatea sa cumparam doar transportul, de la orice automat normal dintr-o statie de metrou sau autobuz, sau putem cumpara Lisabona Card, un card ce iti asigura transportul pe toate mijloacele de transport operate de Carris (metrou, tramvai, tramvai electric, funicular, autobuz, ba chiar si trenurile catre Cascais si Sintra), dar si gratuitati sau reduceri la cele mai populare obiective turistice din Lisabona.

  E foarte important sa stabilesti daca programul tau are in vedere mai mult obiective turistice de tipul muzeelor si bisericilor, sau daca doresti sa petreci mai mult timp plimbadu-te la intamplare pe strazi si bucurandu-te de soare. In oricare dintre cazuri, te sfatuiesc sa iei macar carduri pentru transport, carduri care te costa 6 Euro/zi. Noi am optat pentru Lisabona Card, pentru ca iti asigura  accesul la toate liniile de transport si o serie de gratuitati/reduceri la obiectivele turistice, dar si pentru ca este mult mai confortabil sa scapi de stresul cumpararii fiecarui bilet in parte, incarcarii cartelelor de metrou, etc.

  Calculele in ce priveste Lisabona Card sunt foarte simple. Cardul costa 19 Euro/24h, 32 Euro/48h si 40 Euro/72h. E lesne de inteles ca cel mai avantajos este sa il iei pe 72h. Avand in vedere ca doar transportul te-ar costa in mod normal 18 Euro pentru 3 zile , ar ramane 22 euro ce ar trebui justificati, lucru care se poate face simplu, pentru ca in lista din acest link ai absolut toate gratuitatile si redurcerile de care poti beneficia folosind Lisboa Card. : www.lisboacard.org/discounts/

  Printre cele mai importante obiective turistice la care aveti acces GRATUIT, in cazul in care luati Lisabona Card, se numara urmatoarele obiective turistice (am scris si pretul normal pentru a va putea face o idee legata de banii economisiti):

  – Turnul Belem6 Euro;

  – Manastirea Jeronimos 10 Euro;

  – Panteonul4 Euro;

  – MAAT (Muzeul de Arta, Arhitectura si Tehnologie), acesta vizitat impreuna cu muzeul electricitatii, ar costa 9 Euro;

   – Muzeul de Ceramica (Azulejos) – 5 Euro;

   – Liftul Santa Justa – 3 Euro;

   – Muzeul Trasurilor – 6 Euro;

   – Tren Cascais si Sintra – 3.5 Euro x 2 = 7 Euro.

 Lista cu gratuitati e mult mai lunga, acestea sunt doar cateva dintre obiectivele de interes major din Lisabona. Daca esti omul muzeelor, bisericilor, expozitiilor, te-ai scos cu Lisabona Card, as zice ca fara eforturi, intr-o vizita de 3 zile poti sa economisesti macar 100 de Euro, plimbandu-te din muzeu in muzeu.

 Pe langa gratuitatile si reducerile pe care le aveti in Lisabona, exista o multime de manastiri, muzee si obiective turistice de interes major din imprejurimile Lisabonei, la care aveti de asemenea fie acces gratuit, fie reduceri de macar 20%, lucru care ajuta in cazul in care vreti sa va deplasati putin. Noi am fost intr-una dintre zile in Cascais, Sintra si Cabo da Roca. Nu doar ca nu am platit trenul catre Cascais si mai apoi de la Sintra catre Lisabona, dar am si avut o reducere de 20% la Castelul Pena.

 Cardul se poate achizitona atat online, cat si din aeroport sau din Piata Comertului, unul dintre punctele de la care te sfatuiesc sa iti incepi excursia:) Online il Poti lua de aici.

  In momentul in care ai luat cardul, acesta nu devine activ in mod automat, ci in momentul in care l-ai utilizat pentru prima data. Pe el trebuie scris numele utilizatorului si ora la care acesta a fost activat. N-ar strica sa aveti la voi actul de identitate, in caz ca va intreaba cineva ceva de viata:) De fiecare data cand utilizati un mijloc de transport, cardul trebuie folosit. In momentul in care primiti cardul, o sa primiti si o carticica in care sunt inscrise obiectivele la care aveti gratuitati sau reduceri. Va sfatuiesc sa faceti print-screen de pe telefon odata ce accesati linkul cu lista de discounturi.

  Concluzia e simpla : Lisabona Card merita achizitionat pe 3 zile, avand in vedere ca doar transportul te-ar costa 18 Euro. Pe langa faptul ca economisesti timp si bani, confortul asigurat de o astfel de solutie este exact ce iti trebuie atunci cand te afli in vacanta. Pana acum am achizitionat ceva carduri de acest tip si as putea spune ca in niciunul dintre cazuri nu am iesit in pierdere, ba chiar cateodata te forteaza sa vizitezi locuri frumoase pe care in mod normal nu le-ai fi vizitat.

Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.