CASA DE LEMN : SOLUTIA PERFECTA PENTRU WEEKEND ?

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
  •    Care e treaba cu aceasta postare cu casa ? A pornit de la o curiozitate, pentru ca mi-au atras atentia o multime de astfel de proiecte, fie ca vorbim de case de lemn pentru locuit permanent, sau case de lemn perfecte pentru weekend, asta in cazul in care esti mai comod din fire.

  Desi curentul asta nu e chiar la inceput in Romania, oamenii scapa destul de greu de obiceiul prostesc de a-si construi case mult mai mari decat au nevoie in realitate.  Daca pentru unii bugetul si cheltuielile de intretinere ale unei case nu sunt o problema, pentru marea majoritate, un cost de intretinere prea mare, taie din bugetul alocat in mod normal altor nevoi.

  Discutia e prea lunga pentru a gasi o solutie, nici nu ma intereseaza asta. Cert este ca exista si o a treia categorie de oameni, cei obisnuiti cu viata simpla de la apartament, cu costuri mai mici si griji mai putine, dar care ar vrea sa se bucure in weekend de libertatea si placerea de a locui la casa. Eu cred ca ma regasesc in categoria asta:) Asadar, rasfoind internetul am gasit o casa de lemn foarte frumoasa. Ce mi-a atras atentia nu este insa forma finala a casei, asa cum este ea oferita de constructor, ci modul in care proprietarul a ales sa o finiseze. Despre ce e vorba ?

  Este vorba despre o casa de lemn destul de simpla, de dimensiuni mici, perfecta pentru weekend, iar costul legat de constructia de lemn a acesteia este de 3600 de Euro, potrivit informatiilor constructorului. In acest pret nu intra placa pe care se construieste, avizare, geamuri. N-am niciun blat cu oamenii, asa ca puteti sta linistiti, daca e nevoie de mai multe informatii, puteti intra direct la ei pe site. Asta e site-ul ! <– CLICK AICI !

  Partea de proiectare si design, precum si proiectarile 3D de mai jos au fost realizate de arhitectul Robert Sarbu, de la All Seasons Design SRL.

  Constructia de lemn are o dimensiune de 7 X 5 m. In aceste dimensiuni intra si o terasa de aproximativ 10 mp, ceea ce inseamna ca spatiul de la interior este de 25 mp. Mai sus vezi cum arata constructia, geamurile nu sunt incluse in forma predata de constructor.

  Pe Facebook-ul constructorului aceeasi casa este finisata si arata excelent. Numele proprietarului era mentionat in postare, asa ca am zis sa-i pun cateva intrebari. Omul se numeste Bogdan Stancu, si e din Bucuresti. Nu doar ca a fost foarte amabil sa imi raspunda la cateva intrebari, dar m-a invitat sa vad despre ce este vorba, la fata locului. N-am reusit sa ajunga inca, dar am aflat totusi cate ceva. Hai sa iti explic mai multe, ba chiar sa-ti arat si cateva poze.

   Casa nu arata doar foarte bine, ci este simplu si foarte functional impartita, astfel ca interiorul se prezinta ca un spatiu deschis, in care avem si o mica bucatarie. Alaturi, exista o baie. O canapea extensibila si un spatiu de luat masa, intregesc decorul, foarte inspirat impartit.

    Asa se prezinta proiectul lui Bogdan in forma sa finala.

  Daca ma intrebi pe mine, atat casa cat si modul in care este amenajata curtea, arata intr-un mare fel, asa ca am fost curios ce modificari a facut Bogdan, dar si care este costul acestor modificari. Casa este amenajata cu foarte mult bun gust, culorile sunt potrivite, totul este exact cum trebuie sa fie.

    Pe structura de lemn a casei, pe interior, a fost aplicata o izolatie pe baza de vata de sticla, peste care s-a montat OSB, apoi peretii si tavanul au fost imbracati in lambriu. Pardoseala a fost nivelata prin turnarea unei sape, peste care ulterior a fost montata gresie cu aspect de parchet. Mai jos ai si cateva poze din timpul lucrarilor.

   Toata distractia l-a costat pe Bogdan suma de 60.000 lei, deci aproximativ 13.000 Euro, suma in care intra absolut toate costurile legate de casa, de la turnarea fundatiei, amenajarea si mobilarea interiorului, pana la cheia din usa. Costul poate fi cu siguranta mai mic, insa dupa cum se vede, finisajele sunt de calitate.

   Timpul de montaj al casei a fost de 4 zile, iar timpul alocat modificarilor a fost de o luna. Asadar, daca va miscati repede, intr-o singura luna puteti finaliza o astfel de lucrare. Ingrijorarea mea era legata de conditiile in care se poate sta intr-o astfel de casa pe perioada verii, in special din cauza caldurii, Bogdan m-a asigurat insa ca un aer conditionat rezolva situatia fara mari probleme.

  Cum vi se pare deci acest gen de casa ? Mie mi-a placut foarte mult si chiar intentionez in perioada urmatoare sa-i fac o vizita lui Bogdan, sa aflu toate detaliile legate de o astfel de casuta, care mi se pare o solutie excelenta, daca vrei sa impaci placerea de a sta in curte un un buget prietenos:)

  Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc lui Bogdan pentru ca a avut rabdare sa-mi raspunda la intrebari si sa-l felicit pentru proiectul sau!

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.