CABLU INCARCARE MAGNETIC, UN GADGET FOLOSITOR

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Cine sta numai cu telefonul in mana stie ca accesoriile pentru telefoane sunt din ce in ce mai numeroase si mai ingenioase. Am tot vazut de ceva timp cabluri de incarcare magnetice , pe mai multe site-uri, insa in prima faza erau foarte scumpe, asa ca am amanat achizitia. Pana la urma am reusit sa gasesc un cablu de incarcare magnetic pentru Galaxy S8, cu mufa USB Type C, la un pret rezonabil, mai exact 45 de lei. Cablul l-am luat de pe www.accesoriul.ro . Un pachet de doua cabluri costa 69 lei. Cablul arata ca in poza de mai jos.

   Cum functioneaza acest cablu de incarcare magnetic ? E practic format din doua parti,: mai exact are o mufa metalica similara celei de la un incarcator normal, si un cablul ce are un capat magnetic si un capat USB, pe care il poti conecta la orice incarcator normal de priza sau de masina. Mufa metalica ramane in telefon, astfel ca poti conecta telefonul foarte usor la acest tip de cablu. Contrar asteptarilor mele, conectorul metalic ce se introduce in telefon nu este nici greu de scos sau bagat, nici inestetic. Este totusi acolo, insa pe mine nu m-a deranjat.

  Hai sa va si spun mai multe despre acest tip de cablu, dar si despre avantajele si dezavantajele lui. In primul rand am cautat un produs de calitate, motiv pentru care am optat pentru un cablu cu mufele metalice si o protectie de material textil impletit, ce face cablul mult mai rezistent. Bonus, cablul are un indicator luminos care arata chiar misto, astfel ca e foarte usor sa vezi daca e alimentat.

      Daca ma intrebi pe mine, avantajele unui astfel de produs sunt:

  • conectarea mult mai facila la orice fel de incarcator, mai ales daca folosesti un astfel de gadget in masina. Pentru mine era un chin sa bag telefonul la incarcat daca acesta se afla in suportul de parbriz. Chiar si la munca era un efort sa conectez incarcatorul, insa o clipa de neatentie la volan te expune unui pericol mult mai mare;
  • cablul este foare rezistent si fabricat din materiale de calitate; Mufele metalice, materialul textil cu care este protejat cablul, dar si indicatorul luminos fac acest produs sa fie premium.
  • are un design ingenios, iar conectorul ce ramane atasat in telefon nu te incurca cu absolut nimic;
  • suporta incarcare fast-charge, am sesizat o diferenta foarte mica, de aproximativ 10 minute la o incarcare completa, fata de cablul original al incarcatorului;

   Mici dezavantaje ar fi faptul ca in cazul in care folosesti mai mult de un incarcator, trebuie sa scoti conectorul din telefon, lucru care il face usor de pierdut din cauza dimensiunii reduse. O alta varianta ar fi cumpararea mai multor cabluri. Din aceasta cauza eu am luat doua cabluri, unul pentru incarcatorul normal si unul pentru masina. Problema rezolvata! 

      Zilele astea o sa pun si un filmulet cu produsul, dar o sa si organizam un concurs in care o sa ofer premiu un astfel de cablu de incarcare, asa ca ramaneti pe faza ! 

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.