BLUE EYE, KSAMIL – LOCURI DE VAZUT IN ALBANIA

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   Ieri, 07.09.2017, vant puternic, coafura rezista. Pornim in jurul orelor 16:00 direct de pe plaja Monastery Beach, catre Blue Eye. Care e treaba cu Blue Eye? E un izvor a carui apa pare de un albastru neobisnuit de colorat, datorita locului din care izvoraste, o piscina naturala cu o adancime de mai bine de 15 m. Pe scurt, o atractie turistica din zona de sud a Albaniei, ce nu trebuie ratata sub nicio forma. Daca anul trecut n-am reusit sa ajungem la Blue Eye, anul asta nu puteam rata ocazia.

   Daca pleci din Ksamil, Google Maps indica un drum de 35 km, ce ar trebui parcurs in putin sub o ora, iar din Sarande drumul e chiar mai scurt, dureaza in jur de 35 min si se afla la aproximativ 21 de km.

   Drumul e unul destul de bun, chiar si ultima portiune, de aproximativ 1 km, desi o parcurgi pe un drum prafuit si neasfaltat. Nu am intalnit niciun fel de problema. Google Maps te duce la fix, deci n-ai cum sa ratezi locul. In functie de cum se simt paznicii in ziua respectiva, poti sa platesti 100 sau 200 leke de masina:)

    Locuri de parcare sunt din belsug, ba chiar exista si doua restaurante, insa principala atractie este izvorul. Nu mergi mai mult de 300 m din locul in care ai parcat. Noi am ajuns in jurul orelor 17:00, dar chiar si asa am gasit destul de multi oameni ajunsi in zona special pentru izvor. Ei bine, hai sa va si arat despre ce e vorba:)

  Izvorul e inconjurat de verdeata, de niste copaci cu forme ciudate si este intr-adevar superb, singura problema este ca de obicei, omul. Exista o mica platforma de lemn, amenajata pentru poze. Pe langa pozele obisinuite, am reusit sa fac si niste poze sub apa, folosind un Samsung Galaxy S8, si pozele au iesit destul de bine.

    Concluzia: Trebuie sa mergeti neaparat la Blue Eye, drumul e scurt, iar ceea ce vedeti acolo este cu adevarat frumos. Daca se poate ajunge ceva mai de dimineata, cu atat mai bine, culoarea apei este chiar mai frumoasa, din cauza razelor soarelui.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.