PLAJE IN ALBANIA – PORTO PALERMO SI BORSH

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Dupa vizita la Monastery Beach si Blue Eye, in ziua urmatoare am hotarat sa parcurgem un traseu ceva mai lung. Destinatia : Porto Palermo. Ce ne ducea acolo era Castelul Porto Palermo, al lui Ali Pasa, precum si plajele din imediata apropiere a castelului, cu care vazusem niste poze si pareau destul de ok.   Daca nu prea te intelegi cu mersul pe drumuri serpuite, nu stiu daca o sa-ti poti pastra buna dispozitie timp de o ora si jumatate, pe drumul numai cu curbe.

   Odata ajunsi acolo am constatat ca plaja din imediata apropiere a castelului este departe de ceea ce ne imaginam noi, si ceea ce vazusem in poze. Accesul se face de pe strada principala pe un scurt drum pietruit, iar pe plaja nu exista niciun restaurant, bar, sau macar o toaleta. Sezlongurile destul de jigarite, ne-au convins definitiv: vizitam castelul si ne reorientam catre plajele din apropiere. Apa era foarte limpede si linistita, pacat insa ca nu este exploatata cum ar trebui.

    Am pornit deci spre castel. Nici aici nu intalnesti cea mai buna organizare, iti dai seama inca de la intrare, dupa poza pixelata folosita la panoul cu informatii, poza din Google Maps, clar. Intrarea este de 100 leke/persoana, iar un tur al castelului dureaza in jur de 30-45 minute. Ce m-a impresionat este grosimea peretilor castelului, dar si panorama de pe acoperisul acestuia.

  Cu ceva mai multa munca privind marcarea corespunzatoare a fiecarei parti a castelului, dar si promovarea acestui obiectiv turistic , cred ca Porto Palermo ar deveni mult mai popular.

  De la Castelul Porto Palermo am pornit spre plaja Borsh, o plaja intinsa pe langa care trecusem, in drumul spre Porto Palermo. Asadar, in mai putin de 15 minute, ne aflam deja pe plaja.

   Plaja este frumoasa, intinsa, frumos amenajata, gasesti baruri si restaurante din belsug. Doua sezlonguri si o umbrela costa 500 leke. Singura problema : plaja este din pietre, departe de a fi la fel de frumoasa ca plajele din Ksamil, insa mult mai linistita, lucru care mi-a placut cel mai mult. Cu o pereche de galosi de plaja rezolvi insa problema cu pietrele, altfel s-ar putea sa intampini dificultati, dupa cateva ore cu gioalele pe pietre. La fel ca plaja, intrarea in apa este si ea cu pietre si este destul de abrupta.

   A fost insa frumos, soare si liniste, am petrecut cateva ore bune la plaja. In jur de ora 17:00, ne-am pus in miscare, drumul de intoarcere dureaza in mod curios tot o ora si jumatate:)

   Concluzia : Porto Palermo si plaja din Borsh reprezinta variante, daca vrei sa mai diversifici un pic programul, aceste locuri nu sunt insa la fel de populare precum Ksamil si Saranda, si nici la fel de spectaculoase, insa numarul de turisti ce ajunge in aceste locuri este cu siguranta in crestere. Am aflat ulterior ca imdiat dupa Porto Palermo se afla plaja Llamani, lucru care insa nu-l stiam la momentul acela. Asadar, e nevoie de teme mai bine facute data viitoare. Daca ai informatii despre mai multe plaje din zona, da-ne o mana de ajutor!

     Spor la calatorit !

 

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.