PANA UNDE CU UPGRADE-UL ASTA ?

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Inainte de a incepe sa citesti, te rog sa ai in vedere ca orice asemanare cu personaje  care iti par cunoscute este pur intamplatoare:))) Tot inainte de a incepe sa citesti, trebuie sa ai in vedere ca sunt mare amator de tehnologie si de nou, dar treaba asta cu schimbatul telefoanelor la fiecare jumatate de an prea incepe sa ne jupoaie de bani pe toti, asa ca motivul pentru care scriu asta e faptul ca unii oameni confunda nevoia cu dorinta, nicidecum ca as avea ceva impotriva upgrade-ului.

  E binecunoscuta isteria de dinaintea lansarilor facute de marii producatori de telefoane mobile din ultimii ani. Fanii ofteaza si se uita cu scarba la vechile telefoane, care au cateodata „chiar si cateva luni” vechime. Propagatorii de noutaturi si feng-shuiuri electronice se agita in spume si preaslavesc noile si incredibilele specificatii ale noului produs, fara a uita sa ne aminteasca si faptul ca telefoanele astea nu sunt chiar asa de scumpe, pana la urma asa e normal sa fie, lucrurile de calitate n-au fost niciodata ieftine. Upgrade-ul costa fratioare! Ce mai e o miuta de dolarei cand zeul tehnologiei insusi coboara sa te lumineze ? E nimic, evident! Tuturor oamenilor care aproba acest gen de logica, vreau sa le transmit un calduros : Gica, Gica , da-le-o sus ! Totodata vreau sa le reamintesc pe aceasta cale si  faptul ca traim in Romania si ca nu e normal sa iti doresti un telefon de 4500 lei in fiecare an, indiferent cat castigi. Dar postarea asta nu este despre cum sa-ti cheltui banii si nici despre ce e normal sau nu, ci doar despre ruptura logica intre realitatea in care traim si asteptarile oamenilor din tarisoara asta!

  Traim deci intr-o lume si intr-o Romanie in care e inadmisibil sa ai un telefon de anul trecut, te arata lumea cu degetul pe strada, te cearta colegii de munca, rade si hamsterul vecinului de tine. Cunosc febra asta cu tehnologia, pentru ca acelasi lucru l-am facut si eu pentru o lunga perioada de timp, in conditiile in care aveam si bani mai putini dar si nevoie mai putina de ultimele aparitii in materie de telefoane. Probabil ca aveam si mai putin creier. Dureaza ceva timp pana sa te lecuiesti de treaba sta, ba as zice ca nici acum n-am scapt definitiv, avand in vedere ca anul asta am trecut de la S7 Edge la S8. Motivul e simplu, miscarea asta m-a costat foarte putini bani, nu am facut asta din cauza ca aveam 3500 de lei pe care am simtit nevoia sa ii arunc pe geam.

  Fenomenul ce a pornit din curiozitatea pentru tehnologie si noutate, s-a transformat incet intr-o cu totul alta treaba, mult mai urata, pentru ca acum achizitia unui telefon sau a oricarui alt lucru de actualitate are conotatii mai degraba de natura sociala. In primul rand ca e foarte la moda sa te identifici cu o imagine din asta de cunoscator si consumator de fineturi tehnologice, in al doilea rand ca numai saracii au telefoane de anul trecut:))

   Uite asa ne-am trezit in situatia in care oamenii ajung sa considere normala cheltuirea a 3 salarii pe un telefon, sau sa-i cumpere copilului de clasa a 5 a ultimul model de nu stiu ce telefon, pentru ca rad colegii de el. E trist, dar e adevarat, mai ales pentru ca traim intr-o tara in care oamenii reusesc cu greu sa-si acopere nevoile primare, ce tin de locuinta si mancare. Sa fie atat de putine lucruri care sa inlocuiasca placerea de a avea un telefon ?

   Nici macar nu vreau sa intru in discutia cu specificatiile tehnice, pentru ca ar fi lipsit de sens. Pasii facuti in inovatie in ultimii ani au fost din ce in ce mai mici si totusi telefoanele au aparut din ce in ce mai des. Putine sunt deci telefoanele care pot sa te mai dea pe spate, mai ales ca acum toti cunoastem cam toate detaliile legate de designul dar si specificatiile acestor telefoane, cu luni bune inaintea lansarii lor. Dorinta oamenilor pentru nou si pentru consumul lipsit de nevoie s-a amplificat chiar si in aceste conditii, asta este si motivul pentru care ne aflam in situatia asta.

    Asadar, incotro cu upgrade-ul daca in fiecare an apare un telefon de 1000 Euro?:)

    sursa foto : www.homeonderanged.com

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.