#CARTI BUNE – ALCHIMISTUL (PAULO COELHO)

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  In caz ca nu te-ai prins, nu sunt chiar o referinta in domeniu, atunci cand vine vorba de recomandat carti, insa imi place de fel sa mai citesc, in special in weekend, „pentru ca din seria relaxare si pentru ca neprost”. Luna trecuta, intr-una dintre zilele cu reduceri la carti, am cumparat online Alchimistul si alte cateva carti. Tot cam in aceeasi perioada, reintors pe fuga la bilblioteca, pentru a preda cateva carti, am mai la pachet alte 3 carti, tot Coelho.

  Asadar, „Veronica se hotaraste sa moara” , „Invingatorul este intotdeauna singur” , „Vrajitoarea din Portobello” si „Alchimistul” ajungeau pe noptiera. Toate cartile sunt usor de citit, nu sunt voluminoase, sunt aproape de vremurile, locurile si lucrurile pe care le cunoastem.

   Ultimele doua mi-au placut cel mai mult, dar pentru ca a si ramas la mine si pentru ca o sa ajunga la unul dintre cei care imi citesc blogul, in urma unui concurs, vreau sa va recomand Alchimistul. Eu am cumparat editia aniversara 25 de ani, cea din poza.

   Cea mai tradusa carte a tuturor timpurilor, iar eu am reusit s-o ocolesc pana acum, e o contraperformanta remarcabila.

   Povestea din carte este cea a unui pastor andaluz, pe nume Santiago, pornit intr-o calatorie de cautare a unei comori si descoperire a Legendei Personale, o aventura ce avea sa-l poarte de pe pasunile Andaluziei pana la poalele Piramidelor. O calatorie plina de pericole si lectii ce aveau sa schimbe viata tanarului pastor. Calatoria ce incepe ca o cautare de comori se transforma treptat intr-o calatorie de descoperire pe sine, de descoperire a comorilor ce stau ascunse in fiecare dintre noi, o calatorie ce ar trebui sa ne invete pe fiecare dintre noi sa ne urmam visele, sa ne ascultam inima si intuitia, sa urmam calea in care credem.

    Pornind de la ideea ca Universul lucreaza pentru fiecare dintre aceia care isi doresc din toata fiinta sa urmeze o cale, ca trebuie sa urmezi semnele ce ti se arata la fiecare pas si ca indiferent cat de multe obstacole iti stau un cale, lectiile invatate pe parcursul calatoriei sunt mult mai importante decat destinatia calatoriei, Alchimistul te inspira, te provoaca sa iti urmezi visele, te ajuta sa intelegi cat de simple sunt de fapt lucrurile si de cat de putine lucruri ai nevoie pentru a te simti implinit.

      Am citit cartea intr-o singura zi, e foarte placuta si usor de parcurs, ba chiar as zice ca iti induce o stare de euforie, de parca ai vrea sa te apuci de treaba imediat:) Luati de cititi, ramaneti pe faza, saptamana viitoare cartea ajunge la unul dintre voi.

Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
2 Comments
  1. Nici eu nu am citit Alchimistul, desi am citit multe recenzii favorabile despre ea. Inca o data sunt curioasa, asa ca musai o trec pe lista ” de cautat de Black Friday ”. Merci

Leave a Reply

Your email address will not be published.