CITY-BREAK PE CONT PROPRIU SAU CU AGENTII DE TURISM?

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   Este din ce in ce mai ieftin si mai usor sa calatoresti, asta cred ca este clar pentru toata lumea, cum la fel de ieftin si de usor este sa te si informezi inainte sa pleci in vacanta.

  Care este deci problema, daca e si mai usor si mai ieftin sa calatoresti ? Pe scurt, timpul ,nivelul de confort si preferintele fiecaruia.

   In ceva mai multe cuvinte insa, fiecare modalitate de a calatori are avantaje si dezavantaje, motiv pentru care va propun o mica dezbatere : e mai avantajos si mai placut sa calatoresti pe cont propriu sau preferi sa folosesti serviciile unei agentii de turism ? Dezbaterea se refera in principiu la organizarea unui city-break, un tip de calatorie ce nu necesita eforturi foarte mari de organizare, si nici abilitati extraordinare.

   In timp ce unii dintre noi prefera sa isi faca singuri temele si vad aceasta activitate ca fiind una placuta si constructiva, altii poate resimt aceasta sarcina ca fiind o presiune absolut inutila si prefera sa lase organizarea pe seama profesionistilor. Avem deci asteptari diferite, bugete diferite si in mod evident, rezultate diferite.

   In ce ma priveste, daca destinatia este una populara, dar si sigura, aleg sa calatoresc pe cont propriu, as lua insa in calcul serviciile unei agentii, in cazul in care as merge in afara Europei, unde lucrurile se mai schimba.

  Hai sa facem o lista scurta cu diferentele, avantajele si dezavantajele fiecarei modalitati de organizare a calatoriei.

AVANTAJELE UNEI CALATORII PE CONT PROPRIU.

1. Bugetul alocat unei calatorii pe cont propriu este cu siguranta mai mic. 

  Biletele de avion, cazarea, dar si orice alt serviciu suplimentar, au costuri mai mici atunci cand calatoresti pe cont propriu. Nu cunosc exact marjele de profit practicate de agentiile de turism, dar refuz sa cred ca fac munca patriotica. De fiecare data cand am incercat sa compun un pachet turistic similar celui oferit de o agentie, am obtinut costuri considerabil mai mici.

   As estima ca bugetul va fi cu macar 25% mai mic, in cazul in care calatoresti pe cont propriu, te informezi corect si compari preturile cu fiecare.

2. Libertate totala in alegerea datelor calatoriei, a hotelului, dar si a programului de calatorie. Nu doar ca poti alege exact cand si unde vrei sa pleci, ba ai la indemana si o multime de unelte, agregatoare de preturi si site-uri de rezervari, cu preturi foarte bune.

   Agentiile au de obicei au de obicei pachete turistice cu date prestabilite si nu e nimic rau in asta, cateodata insa e mai usor sa iti compui singur programul, decat sa cauti pana gasesti ceva care ti se potriveste exact.

  In plus, in cazul in care calatoresti cu un grup, de cele mai multe ori exista chiar si un program prestabilit. Sunt convins ca te poti separa de grup, dar e posibil sa pierzi accesul la anumite servicii incluse in pachetul turistic deja platit.

  Daca nu te deranjeaza sa mai petreci cateva ore cu organizarea calatoriei, iti poti schita programul exact cum vrei, adesea cu costuri mai mici si rezultate chiar mai bune.

3. Vei capata incredere in tine si te vei descurca mai usor pe viitor, atat in ce priveste alegerea destinatiei, alocarea bugetului, cat si in organizarea calatoriei.

   Mie mi se pare o provocare si o realizare in acelasi timp, sa iti organizezi singur calatoria, chiar daca nu reusesti sa faci de fiecare data exact ce iti propui, cu timpul iti vei imbunatati aceste abilitati si vei deveni mai independent, si nu doar in ce priveste organizarea unei vacante. Daca te poti descurca singur intr-o loc absolut strain, poti face multe alte lucruri de care nici nu aveai habar. Trebuie doar sa incerci, n-ai nimic de pierdut.

4. Nu toate agentiile livreaza serviciile de calitate promise. Alegeti cu foarte mare atentie agentiile de turism, nu va orientati doar dupa pret, recomandarile clientilor sunt chiar mai importante decat preturile. Exista nenumarate precedente: agentii inchise peste noapte, turisti in holurile hotelurilor sau blocati in aeroport. Mare grija !

  Un client nemultumit e un semnal de alarma, asa ca nu ezitati sa va informati bine inainte de a plati o excursie. Nimeni nu iti garanteaza ca in cazul in care calatoresti pe cont propriu nu pot aparea surprize, dar sunt mult mai usor de rezolvat.

   Sa-ti dau un exemplu: rezervand pe Booking ai optiunea sa platesti camera la destinatie. Ajungi, nu iti place camera, nu platesti, mai simplu nici ca se poate. Nu prea poti sa faci treaba asta daca sejurul e deja platit la o agentie.

    Exista fara discutii o serie de avantaje si in cazul in care CALATORESTI CU O AGENTIE DE TURISM, ba chiar pentru unii sunt mult mai importante decat bugetul si libertatea de alegere. Hai sa vedem cam care ar fi ele:

1. Scapi de bataia de cap provocata de organizarea calatoriei si economisesti timp.

   Agentiile de turism ofera pachete turistice complete, ba poti opta chiar si pentru servicii suplimentare. Daca nu esti prea priceput la organizare, si vrei confort, scoti ceva mai multi bani din buzunar, dar stai linistit.

   Alegerea destinatiei, a hotelului, precum si organizarea calatoriei dumneavoastra poate fi mult mai lipsita de griji, ba poate chiar si mai placuta, daca aveti si un agent care stie ce face si reuseste sa iti inteleaga corect solicitarile si pretentiile.

2. Siguranta si sprijinul oferite de agentiile de turism,in cazul unei situatii neprevazute.

  Sentimentul de siguranta si suport este esential in situatii de criza, indiferent cum alegem sa calatorim. Daca nu prea te descurci intr-o limba straina, situatia devine chiar mai complicata, iar asta este una dintre cele mai mari temeri alte turistilor.

  Cum agentiile castiga bani din livrarea unor calatorii si sigure, trebuie in permanenta sa se asigure ca fiecare client beneficiaza de serviciile platite, ca ajunge la destinatie si ca se bucura de vacanta in conditii de siguranta. Ia in calcul un zbor anulat, un transfer la un alt hotel, in cazul in care intampini dificultati cu rezervarea, o urgenta medicala, sau orice alta situatie neprevazuta.

   Avand personal calificat si fiind mult mai experimentati in acest sens, suportul unei agentii poate fi de foarte mare ajutor intr-o astfel de situatie.

3. Anumite servicii, zboruri sau beneficii sunt mult mai usor de accesat printr-o agentie.

   Parteneriatele desfasurate de agentiile de turism cu companiile aeriene si accesul facil la obiective turistice, la preturi poate chiar mai mici, sunt doua aspecte foarte importante

  Daca ai nevoie de o viza, un transfer la hotel sau orice alt serviciu suplimentar, e de asemenea mult mai usor si evident mai lipsit de efort sa lasi aceasta sarcina in seama unei agentii de turism.

   In cele din urma, cel mai important este sa te bucuri la maxim de vacanta, sa faci exact ce iti place tie, exact ce iti trece prin cap, sa petreci timp de calitate alaturi de cei dragi si sa te intorci acasa cu mintea odihnita. Calatorim pe fuga, avem de bifat si de vazut locuri si obiective turistice de care am auzit de la altii. Uitam sa ne bucuram de calatoria in sine, uitam sa ne bucuram de senzatia de libertate, uitam sa scapam de grja sarcinilor chiar si in concediu. Puneti mana si colindati pe strazi, pierdeti timpul aiurea!:)

    Spor la calatorit!

sursa foto : https://kendrickuy.com

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.