CITY BREAK BELGRAD : PLAN DE ACTIUNE

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   De ce city-break la Belgrad ? Pai pentru ca n-am fost inca la Belgrad, e usor de ajuns cu masina (sau ce putin asa cred acum), si e o destinatie accesibila. Plus ca urmeaza cateva zile libere si o plimbare nu strica niciodata. Asadar, de ceva timp incercam sa punem pe foaie un plan si sa ne informam corect pentru o iesire de doua zile la Belgrad in perioada 01-03 Decembrie, insa niciodata nu strica o mana de ajutor, asa ca daca stiti vreun obiectiv turistic, restaurant sau carciuma care v-a placut in mod special, n-ar strica sa imi povestiti despre ea.

   Ce stim sigur  in acest moment si ce nu prea se mai poate schimba : componenta echipei, distanta pana la Belgrad si ca avem rezervari la Hotelul Slavija. Hotelul nu pare chiar paradisul turistilor, dar la 35 Euro/camera dubla/noapte, cu mic dejun inclus, nu poti sa te vaiti prea tare. Sa speram insa ca totul iese bine si ca revenim bucurosi de la Belgrad.

   Belgrad pe scurt : este capitala Serbiei si unul dintre cele mai vechi orase din Europa , una dintre destinatiile in crestere, din ce in ce mai populara in randul turistilor europeni.

   Istoria tumultoasa a orasului, viata de noapte si preturile inca mici, atrag anual foarte multi turisti. Cum nici la capitolul mancare sarbii nu stau foarte rau, nu gasesc niciun motiv ca lucrurile sa nu iasa bine. Ar putea sa ne incurce un pic vremea, avand in vedere perioada aleasa, dar dupa iesirea de la Viena, de anul trecut, vremea nu ne mai poate speria.

    Planul de actiune pe scurt : Am citit o gramada de articole despre obiectivele turistice din Belgrad, locuri si carciumi misto. Cum gastronomia sarbeasca are la baza preparate din carne la greu, pe mine m-au nimerit la fix. In ce priveste obiectiele turistice stiu ca vreau sa vad :

    Cetatea Kalemegdan, o impresionanta cetate inconjurata de un parc superb. Aceasta e partea veche a orasului, de unde poti admira confluenta Dunarii cu raul Sava. Mai multe relatam de la fata locului.

   Biserica Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din lume. Toata lumea pare impresionata de dimensiunile constructiei, inca neterminata. N-ar strica sa vedem despre ce e vorba, desi nu sunt prea bisericos de fel.

    Muzeul Nikola Tesla. Muzeul gazduieste o vasta colectie de carti, exponate si inventii, precum si lucruri personale ale celebrului inventator sarb. Este unul dintre obiectivele turistice de top ale Belgradului.

    Lista se poate completa cu cartierul Zemun, Muzeul Militar, Mausoleul lui Tito, Muzeul Aviatiei si Gradina Zoologica, insa nu cred ca e timp pentru toate. Plus ca inca lucram la lista cu carciumile. Deocamdata stiu sigur ca trebuie sa ajung si la Cofetaria Moskova si „Kafana?”. Aici planul e inca in lucru si se ocupa alta parte a echipei, dar revenim cu impresii:)

   Bugetul pe scurt : 72 Euro camera dubla pentru doua nopti si aproximativ 70 Euro pentru drum  Craiova – Belgrad (4 persoane), daca iei in calcul un drum de 370-400 km cu un consum de 6 l/100km. La costul cu combustibilul se mai adauga inca 6 euro taxe de drum, conform Via Michelin. Tot conform via Michelin ne asteapta o calatorie cu masina de aproximativ 6-7 ore.

   Asadar cu aprximativ 110 Euro rezolvi cu drumul si cazarea. Cum in acest pret ai si mic-dejun, nu cred ca e nevoie de mai mult de 100-120 de Euro in cele doua zile pe care le vom petrece la Belgrad, daca nu ne apucam de „bagabonteli”. Undeva la 200-220 Euro cred ca ar trebui sa coste toata smecheria, dar mai bine sa vedem la intoarcere exact cum sta treaba.

   Cam asta e planul scurt pentru Belgrad. Poze n-am pus pentru ca n-am avut prea mare pofta de ciordit poze, dar in lipsa de coperta, a trebuit sa fac un efort mic. Revin insa cu mai multe poze de la fata locului.

    Spor la calatorit!

Sursa foto coperta : online-tourism.net

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
4 Comments
    1. Exista parcari pentru perioade mai indelungate ? Ce inseamna scump ? Treaba cu parcarile am cam omis-o, e posibil sa gasim totusi ceva la hotel. Merci de sfat, iar daca ai idee de preturi, ar fi si mai bine.

  1. Nu uitati sa va pastrati o dupa-amiaza pentru strada Skadarska, la o portie zdravana de gura-casca, eventual sa luati masa la una din frumoasele terase de acolo! N-o sa regretati!

Leave a Reply

Your email address will not be published.