CITY-BREAK BELGRAD – DRUM DIN CRAIOVA

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

   Cam scurta plimbarea la Belgrad, e drept, dar ce vacanta e indeajuns de lunga ? Ca de obicei, o sa incerc sa scriu lucrurile pe rand, asa ca o sa incep cu drumul , in caz ca ai in in plan un city-break Belgrad.

   Va ziceam ca facuseram un plan inainte de plecare, dar cum nu stiam foarte multe despre drum,  ramanea de vazut daca se si potriveste planul cu realitatea.

    Pentru ca in Serbia internetul este foarte scump, iti recomand sa folosesti un program care nu are nevoie de acces la internet. Maps.me se numeste, il gasesti in Android Play sau Appstore. Poti de asemenea sa folosesti Google Maps, setezi ruta cand esti inca in tara si ai acces la internet, iar inainte a-ti intra retea sarbeasca, opreste internetul, poti parcurge restul de drum fara acces la internet. Recomand totusi Maps.me, e usor de folosit. Incearca sa folosesti programul inainte de plecare, e nevoie sa descarci niste hartile Romaniei si Serbiei.

    La 06:30, in intarziere cu jumatate de ora, ieseam din Craiova. Peste aproximativ doua ore, punctul de frontiera Portile de Fier era in alerta maxima, dupa ce unii dintre noi au decis sa-si cantareasca masina pe cantarul vamii. O tanti de peste 50 ani, in pragul infarctului, a iesit dintr-un cotet si ne-a dat de inteles ca suntem taranusi, tocmai folosiseram banda de camioane. Un alt savant, coleg cu doamna amabila, ne-a atras si el atentia ca am trecut pe cantar, ingrijorandu-se totodata si intrebandu-ne daca am mai fost vreodata in vama. Numai urari de bine pentru el si toti ai lui, e asigurat de sarbatori.

     Ca in filmele cu prosti, continuam victoriosi catre Belgrad. Mai aveam de parcurs inca 250 de km. La intersectia aflata la iesirea din vama, faci dreapta catre Belgrad. In Serbia nu ai nevoie de vigneta, singura taxa de drum pe care trebuie sa o platesti este cea de autostrada, in valoare de 1.5 Euro/sens. Pe autostrada intri insa cand esti la aproximativ 70 km de Belgrad.

City-Break Belgrad

    Aproape 120 de la granita pana la Belgrad ii pracurgi pe malul Dunarii. Drumul este unul petecit si destul de ingust, poti sa stai linistit insa, nu e atat de rau. N-ar strica putina atentie, din loc in loc mai sunt pe drum pietre cazute. Drumul e similar celui de pe Clisura Dunarii, insa e la o inaltime ceva mai mare, si e deci un pic mai spectaculos. N-am putut sa nu remarc faptul ca sarbii au toalete foarte curate in mai toate parcarile in care poti opri in acesti 120 km, lucru imposibil de realizat in Romania, nu incape nicio discutie.

City-Break Belgrad

    Ca sa-ti dai seama ca esti pe drumul corect, desi e greu de ratat, trebuie sa treci prin localitatile Dobra si Golubac, apoi prin Beranje si pe langa localitatea Pozarevac. De aici nu mai e mult pana la autostrada, sectiune de drum pe care ar trebui in mod normal sa o parcurgi in aproximativ o ora. La intrarea pe autostrada iei de la un automat un tichet pe care il prezinti la iesirea de pe autostrada. La iesire poti sa platesti atat in dinari sarbesti, cat si in Euro. Taxa e de 1.5 Euro.

     Foarte misto mi se pare ca autostrada trece practic prin oras, si imediat ce am iesit de pe autostrada  am reusit sa ajungem la hotel in mai putin de 10 minute. Traficul in Belgrad mi-a parut destul de aerisit, orasul este usor de traversat atat cu masina cat si cu mijloacele de transport in comun.

      Concluzia : drumul catre Serbia nu este unul nici dificil si nici foarte lung, am ajuns acolo in aproximativ 5 ore si jumatate iar distanta indicata de kilometraj era sub 350 km. Consumul undeva mediu s-a apropiat de 5 l/100 km . Avand in vedere ca nu exista alte taxe decat cei 3 Euro platiti pe autostrada, e foarte clar ca drumul nu este nici costisitor, ar trebui sa coste in jur de 200-250 ron, deci foarte aproape de estimarile noastre de dinaintea plecarii.

      Daca tot suntem la sectiunea drum, iti recomand la intoarcere sa opresti la Kladovo, o localitate aflata la 10 km de granita (faci insa stanga la intersectia la care faci dreapta spre Belgrad), preturile la restaurante sunt foarte bune, poti plati in lei si mai toata lumea vorbeste romaneste. O sa scriu insa mai multe despre oprirea de la Kladovo atunci cand voi scrie despre mancare.

   Ramai pe faza si citeste si urmatoarele articole legate de Belgrad, am cateva recomandari de facut !

       Citeste mai multe articole pe tema City-Break Belgrad, afla ce poti face in doua zile la Belgrad : CITY-BREAK BELGRAD : OBIECTIVE TURISTICE

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.