SERIALE NETFLIX : MARS

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Ce seriale Netflix urmaresti ? Intreb de seriale, pentru ca pe partea de filme „singure” Netflix nu sta atat de bine, in caz ca esti consumator serios de filme. In cazul in care ai mai sarit din ele, gasesti continut gramada, poti deci sa stai linistit.

   Pe langa serialelele cunoscute, la care s-a uitat toata lumea, gen Narcos, Stranger Things , Vikingii sau Ozark, reusesti sa gasesti destul de multe seriale bune. Nu vorbesc de seriale Netflix doar in sensul celor produse de Netflix, ci de toate serialele la care te poti uita, daca platesti abonament Netflix. As vrea sa scriu mai des despre filme, dar parca sunt totusi mai usor de privit:)

  Zilele trecute un prieten mi-a recomandat Mars, o miniserie de 6 episoade, produsa de National Geographic. Consider ca subiectul e mai mult decat evident, colonizarea planetei Marte. In aceeasi zi , mai exact seara, am si cautat filmul si am inceput sa ma uit la el.

   MARS este un amestec reusit intre un documentar si fictiune, este o paralela dramatica intre prezent si viitor, intre anul 2016 si anul 2033, la care din cand in cand se mai adaug si ceva inspiratie din timpul incredibilei evolutii in domeniul spatial, din timpul anilor 60-70.

   Daca in trecut planurile omenirii de colonizare a planetei Marte erau sinonime cu NASA, atat prezentul, cat si viitorul, par sa puna acest vis in mainile gigantilor privati. In acest moment, tehnologia dezvoltata de Space X, de reutilizare a rachetelor, pare sa aduca Marte din ce in ce mai aproape. In viitorul prezentat in Mars, succesul consta de fapt intr-o forma de colaborare intre guvern si companii, simbioza ce reuseste sa reuneasca in jurul acestui vis, cei mai buni oameni, din mai toate domeniile.

   Misiunea catre Marte incepe in anul 2033, cu un echipaj din 6 oamenimm, aflati la bordul Navetei Deadelus , pornind in incercarea de a ateriza in apropierea unei laborator anterior amenajat pe Marte, ca punct de incepere a explorarii planetei Rosii.

   Problemele survenite in timpul aterizarii duc deviaza cursul navetei cu 75 de km mai departe de locul in care era planificata aterizarea. Totodata, Deadelus, naveta ce ar fi trebui sa asigure supravietuirea celor 6 membri ai echipajului pentru o perioada de 2 ani, nu le mai poate fi de folos acestora, scopul misiunii fiind cercetarea planetei.

  Incepand cu aterizarea, cu conditiile meteo extreme, dar si cu problemele de ordin psihic ridicate de izolarea de lumea cunoscuta, reusita misiunii este pusa in permanenta sub semnul intrebarii. Suspansul si continua alternare a prezentului cu viitorul te tin insa in fata televizorului pentru aproximativ 5 ore.

  Mi-a placut filmul, afli o gramada de lucruri care sunt mult mai aproape realitate diferite de filmele idioate despre Marte cu care ne-am obisnuit, care desi sunt captivante, n-au niciun fel de legatura cu realitatea:)

     Astept parerile voastre dar si recomandarile de seriale Netflix care v-au placut !

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.