DUNKIRK : FILM BUN DE WEEKEND

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Cauti un un film ? Hai sa-ti zic eu unul : Dunkirk . E un film bun, care merge de vazut in weekend, cu o poveste bazata pe realitate, din al Dolilea Razboi Mondial, care te inspira. Razboi, drama, solidaritate, vezi cate putin din fiecare, dar parca totusi lipseste ceva, lipseste actiunea.

  Ramasesem cumva cu filmul asta in cap, dupa ce am vazut trailerul. Mi-am mai si adus aminte ca am vorbit cu un prieten, care mi-a zis ca filmul e bun, doar ca diferit un pic de filmele de razboi cu care suntem obisnuiti, ca lipseste actiunea, asta ca sa nu zic sangele.

  As zice ca a avut dreptate. Filmul mi-a placut, povestea te misca, dar pare ca lipseste ceva, filmul e plat, n-are un personaj care sa ii dea viata, care sa traiasca drama. Singurul care as zice ca straluceste un pic, este Tom Hardy, in rolul unui pilot de avion englezesc, aflat in incercarea de aparare a distrugatoarelor englezesti, lipsite de aparare, in fata bombardierelor nemtesti. Lipseste si inamicul, ca sa zic asa, atacurile nemtilor sunt surprinse doar din perspectiva unor raiduri aeriene. Slabut.

  Consider ca o realizare asa mareata, merita pusa ceva mai bine concretizata intr-un film. Probabil ca daca eram englez, priveam altfel lucrurile. Inteleg ideea concentrarii pe poveste si nu pe personaje, dar parca ma asteptam la mai mult, ma asteptam la mai multa actiune, la mai mult suspans. Inca o data, imi dau seama ca IMdB e un fel de TripAdvisor al filmelor.

  Dunkirk ( Dunkerque ), localitate din nordul Frantei, pe plajele careia trupele aliate se retrasesera din calea ofensivei germane, devine scena uneia dintre cele mai mari operatiuni de salvare din istorie. Captivi intre asediul inamic si mare, englezii, cu moralul la pamant, asteapta salvarea. Raidurile aeriene nemtesti fac imposibila desfasuarea unei operatiuni de salvare de amploare, intrucat pierderea unui numar prea mare de distrugatoare ar fi pus in pericol Anglia, dincolo de aceasta batalie.

 Salvarea vine insa ca o surpriza, pe care insa nu as vrea sa o stric eu. Chiar si asa, realizarea imi pare prea putin pusa in valoare, avand in vedere dimensiunile operatiunii de salvare.

  Finalul mi-a placut, parca mai anima un pic filmul, te lasa cu senzatia ca ai vazut un film bun, cam asta e si concluzia mea: filmul e bun, dincolo de parerea mea legata de lipsurile sale.

Daca tot suntem la capitolul de recomandari de filme, n-ar strica sa ne zici si tu unul!

Vizionare placuta !

Photo Credit : diaryofascribbler.com

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.