FILME BUNE : STRONGER

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

  Esti in cautare de filme bune ? Acum nici jumatate de ora am terminat de vazut Stronger. Zilele astea m-am pus pe filme, se pare ca in special pe filme ce au la baza povesti reale. Daca Dunkirk e simbolul sperantei, intr-un razboi purtat intre natiuni, Stronger ne pune in fata unui cu totul alt tip de razboi, al neputintei omului de rand, in fata unui dusman mult mai nemilos, mai lipsit de scrupule si de tactici: terorismul. Costul acestui razboi : viata si siguranta omului de rand, in acest caz al americanului.

 Maratonul Boston, 15 aprilie 2013, scena unui atentat soldat cu 3 morti si ranirea a peste 250 de oameni. Asa incepe filmul , cu Jake Gyllenhaal in rolul uneia dintre victime, Jeff Bauman, un american oarecare, aflat la linia de sosire. Cele doua explozii din ziua de 15 aprilie aveau sa schimbe nu doar viata acestuia, ci a intregii sale familii, ba chiar a intregului Boston.

filme bune
filme bune

  Prestatia obisnuita a lui Gyllenhaal e motivul pentru care m-am uitat la film. Din acelasi motiv, filmul este unul bun : drama lui Jeff, in incercarea de a suporta presiunea unei vieti insuportabile, traumatizante, fara niciun fel de motivatie. Restul de personaje sunt oareucum sterse, si romantismul e unul pe alocuri stangaci. Povestea e una „americanizata”, e drept ca oamenii au o abordare diferita a acestei probleme, lucru perfect normal, dar mie mi-a placut, te inspira. Mi se pare incredibil ca oamenii aflati la limita puterilor, gasesc resurse sa ii inspire si sa ii ajute si pe ceilalti. Mi se pare incredibil ca si cum oamenii se mobilizeaza si reusesc sa transforme o drama intr-o victorie, o victima intr-un erou. Mie imi place treaba asta, Stronger poate fi trecut la filme bune, din punctul meu de vedere.

  Privind restrospectiv, ultimii cativa ani au transformat fiecare eveniment social intr-o posibila scena a unui atentat, poate de aici si impactul asupra oamenilor. Nu doar ca razboaiele s-au mutat in mijlocul oraselor, dar oamenii din orice colt al lumii traiesc acum cu teama de un dusman care poate lovi oricand.

   Daca faci un exercitiu de gandire, o sa-ti dai seama ca lucrurile exact asa stau.

Uita-te la film! Vizionare placuta !

 

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.